WETENSCHAPPELIJKE UITGEVERS

WETENSCHAPPELIJKE UITGEVERS

Ook in de uitgeverijbranche heeft de digitalisering veel invloed op de bedrijfsmodellen en -processen. Daardoor moeten uitgevers van wetenschappelijke tijdschriften, boeken, dissertaties, onderzoeken, studies, naslagwerken en andere publicaties vandaag de dag in staat zijn om universiteiten en bibliotheken op maat te bedienen. Zowel offline als online. Databanken exploiteren, open access tot content faciliteren, maar ook kleine oplagen in print kunnen verzorgen voor zeer specialistische vakgebieden. Abecon Publishing ondersteunt al deze activiteiten. Deze oplossing is geheel toegespitst op de processen in de uitgeefbranche, en naar wens uit te breiden met specifieke functionaliteit voor wetenschappelijke uitgevers.

Als ondernemer in content wilt u kwaliteitsauteurs en kwaliteitseditors aan u verbinden. De juiste doelgroep benaderen met de juiste content, en zorgen zoveel mogelijk gebruik van de informatie gemaakt wordt. Media met de breedst mogelijke circulatie benutten. De balans vinden tussen het beschikbaar hebben van informatie en het gebruik van de informatie. En meer dan ooit wilt u snel en goed kunnen inspelen op de behoeften van klanten.

INZICHT EN OVERZICHT

U wilt vooral ook bijblijven wat de digitalisering betreft. Want alle belangrijke marktpartijen – lezers, maar ook universiteiten, bibliotheken, auteurs, redacteuren, subscription agents, information brokers, tijdschriftagenten – maken in toenemende mate gebruik van ICT voor het produceren, distribueren, gebruiken en delen van wetenschappelijke informatie. Daarom wilt u naast het traditionele abonnementsmodel ook snel kunnen schakelen waar het gaat om online publicatiemodellen voor wetenschappelijk onderzoek zoals open access. Ondertussen ontstaan nog steeds nieuwe mogelijkheden voor maatwerk en spelen er rond de prijsvorming ook allerlei ontwikkelingen. Hoe zorgt u dat u altijd over het juiste inzicht en overzicht kunt beschikken?

INTEGRALE ICT-ONDERSTEUNING

Integrale ICT-ondersteuning is essentieel om al uw activiteiten en kanalen met elkaar te kunnen verbinden en de ondersteunende processen te beheersen. En om uw verschillende klantengroepen op maat gesneden contentpakketten en diensten te kunnen aanbieden. Abecon Publishing maakt dit mogelijk. De software ondersteunt al uw bedrijfsprocessen, over alle gebruikte kanalen. Zo kunt u efficiënt en winstgevend opereren.

STERKE BASIS

De oplossing is gebaseerd op het internationaal succesvolle Microsoft Dynamics platform. Daardoor hebben we beproefde ervaring in automatisering van kernprocessen zoals finance, sales en voorraadbeheer kunnen bundelen met gedegen kennis en best practices op gebieden als contractbeheer, redactie, vormgeving, realisatie en productie, contracten en rechten en metadatabeheer. En in ondersteunende CRM-functies voor het onderhouden van nauwe contacten relaties met (onderzoeks)instituten, universiteiten, bibliotheken en auteurs.